2024-03-13 09:07Lehdistötiedote

Pohjoismaiden suurin koneiden ja laitteiden verkkohuutokauppa avaa Suomessa

Tuukka Tulosmaa on Klaravik Finlandin maajohtaja.Tuukka Tulosmaa on Klaravik Finlandin maajohtaja.

Klaravik, Pohjoismaiden suurin verkkohuutokauppa koneille, työkaluille ja ajoneuvoille aloittaa toiminnan Suomessa. Tavoitteena on muuttaa, kehittää ja yksinkertaistaa Suomen käytetyn kaluston markkinaa, ja samalla saada yhä useammat yritykset mukaan osallistumaan kiertotalouteen.

Ruotsissa vuonna 2012 perustettu Klaravik on vuosien saatossa kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi alan toimijaksi ja vuonna 2023 kaupattiin jo 342 miljoonan euron edestä erilaisia koneita ja laitteita. Myös Tanskassa vuodesta 2018 lähtien toiminut yritys on nyt laajentumassa edelleen, ja Tampereelle perustetun pääkonttorin myötä Suomen liiketoiminta näkee vihdoin päivänvalon.
– Olemme iloisia päästessämme Klaravikin myötä tarjoamaan suomalaisille yrityksille, pienyrittäjille ja maanviljelijöille mahdollisuuden myydä ja antaa uusi elämä käytetyille koneille, sanoo Tuukka Tulosmaa, Klaravik Suomen maajohtaja.

Suotuisat olosuhteet Suomessa

Carita Nero, Klaravikin toimitusjohtaja, on ollut mukana osana Klaravikin yritystarinaa jo vuosikymmenen ajan. Suomessa on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia – etenkin koskien Klaravikin pääkohderyhmiä, sekä useita tuhansia asiakkaita, jotka jo käyttävät niin Ruotsin kuin Tanskankin Klaravikin palveluita.
– Maa- ja metsätalous, sekä rakennusala, ovat markkinoita, joilla olemme perinteisesti olleet erittäin vahvoja ja nämä ovat suuria toimialoja myös Suomessa. Asiakaskyselyssämme 98% suomalaisista Klaravikin asiakkaista vastasivat ”kyllä” kysymykseen koskien Klaravikin tuomista Suomeen. Olemme innoissamme pystyessämme tekemään heidän toiveistaan totta.

Tavoitteena tehdä myymisestä helppoa asiakkaille

Klaravikin liiketoiminta perustuu huutokauppasivustoon, mutta merkittävä osa menestyksessä on myös Klaravikin alueellisilla huutokauppavälittäjillä, jotka tekevät henkilökohtaisia vierailuja asiakkaiden luo.
– Käytettyjen koneiden myynnin ja oston ei pidä olla monimutkaista. Monet ovat varmasti kokeneet, kuinka aikaa vievää ja vaikeaa verkossa myyminen voi olla. Klaravikilla me haluamme yksinkertaistaa koko prosessin. Paikallisen huutokauppavälittäjämme kautta hoidamme kaiken; valo- ja videokuvaamme, sekä dokumentoimme myyntikohteen. Koko tämän ajan traktori, metsäkone tai kaivuri pysyy myyjän luona. Tämän jälkeen huutokauppa tapahtuu turvallisessa ja läpinäkyvässä prosessissa omalla markkinapaikallamme, sanoo Tuukka Tulosmaa.

Paikallisen ja globaalin yhdistelmä

Klaravik on osa eurooppalaista verkkohuutokauppakonsernia TBAuctionsia, jolla on useita huutokauppabrändejä ympäri Eurooppaa.
– Tämä tarkoittaa, että meillä on turvallinen ja vakaa pohja, sekä toimivaksi todettu toimintatapa. Suuren koon ja globaalin läsnäolon yhdistäminen hyvin paikalliseen toimintakenttään on ehdottomasti vahvuutemme. Odotamme nyt innolla pääsevämme tekemään muutosta ja konekaupan yksinkertaistamista Suomessa, päättää Tuukka Tulosmaa.

LISÄÄ KLARAVIKISTA
Huutokauppaliikevaihto 2023: 342 miljoonaa euroa
Työntekijöitä Suomessa alkuvaiheessa: 9 henkeä, joista 4 huutokauppavälittäjää Suomen pääkonttori: Tampere
Muut toimistot: Karlstad (Ruotsin pääkonttori), Lund (teknologia) ja Tølløse (Tanskan pääkonttori)
Verkkosivustot: klaravik.fi (suorana lähetyksenä 13. maaliskuuta), klaravik.se, klaravik.dk


Lisätietoa yrityksestä Klaravik

Klaravik on koneiden, työkalujen ja ajoneuvojen markkinapaikka. Tarjoamme yrityksille ja yksityishenkilöille mahdollisuuden ostaa käytettyjä koneita, työkaluja ja ajoneuvoja helposti, turvallisesti ja oikeaan hintaan. Tavoitteemme on tehdä voittajia kaikilla tasoilla. Myyvien asiakkaidemme kanssa teemme tiivistä yhteistyötä paikallisen edustuksemme kautta, vastuullisen liiketoiminnan periaatteilla. Ostajillemme olemme markkinapaikka, joka ei koskaan pysähdy. Meiltä löydät aina uusia kiinnostavia huutokauppoja. Yhteiskunnan kannalta kestävä kierrätys tekee palveluksen yhteiselle ympäristöllemme. Win-win-win, yksinkertaisesti. Klaravikilla on Ruotsissa ja Tanskassa yli 250 työntekijää, 500 000 rekisteröitynyttä huutajaa, sekä tuhansia esineitä huutokaupassa viikoittain. Vuonna 2023 Klaravikissa huutokaupattiin kohteita 342 miljoonan euron edestä. Maaliskuusta 2024 alkaen Klaravik on myös Suomessa.


Yhteystiedot

Pietari Heiskanen
Marketing Coordinator
Pietari Heiskanen